Mogą Cię również zainteresować:
W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Pozostając na stronie, wyrażasz zgodę na wykorzystanie tej technologii.
ZamknijProducent: | BIOMUS |
---|---|
Dostępność: | brak |
Biomus Acerola ekstrakt 250 g
Acerola, znana także jako wiśnia z Barbados (łac. Malpighia glabra), to gatunek wiecznie zielonego krzewu, który pochodzi z Ameryki Środkowej. Acerola znalazła zastosowanie w medycynie naturalnej tego egzotycznego regionu ze względu na właściwości lecznicze małych, kwaskowatych owoców. Dawniej były one stosowane – zarówno u dzieci, jak i dorosłych – w leczeniu anemii, ospy wietrznej oraz w dolegliwościach wątroby i płuc. Jednak najczęściej znajdowały zastosowanie we wspomaganiu układu odpornościowego oraz przeciwdziałaniu objawom przeziębienia ze względu na silne działanie przeciwbakteryjne. Obecnie owoce aceroli są najbardziej znane z tego, że stanowią skarbnicę witaminy C. Oprócz niej owoce aceroli zawierają jeszcze dwa inne cenne przeciwutleniacze – karotenoidy i antocyjany.
Witamina C wspomaga odporność organizmu. Jest też skutecznym przeciwutleniaczem, który poprawia pracę układu krążenia – zapobiega miażdżycy, obniża ciśnienie i zmniejsza ryzyko udaru mózgu. Ma też potencjalne działanie przeciwnowotworowe. Jest również jednym z gwarantów sprawnych i mocnych kości i stawów. Jeśli zmagasz się z objawami niedoboru witaminy C, takimi jak osłabienie, szybkie męczenie się, brak apetytu, skłonność do występowania siniaków, krwawiące dziąsła, bóle mięśni i stawów, sięgnij po acerolę, by szybko wyrównać jej poziom w organizmie.