Mogą Cię również zainteresować:
W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Pozostając na stronie, wyrażasz zgodę na wykorzystanie tej technologii.
ZamknijProducent: | FLOS |
---|---|
Dostępność: | brak |
Flos Kłącze Redestowca Japońskiego mielone 100g naturalny środek stosowany w zakażeniach wirusowych.
Kłącze rdestowca japońskiego stosowane jest w celach leczniczych od tysięcy lat. Należy ono do ważnych surowców zielarskich w tradycyjnej medycynie chińskiej i japońskiej – wykorzystuje się je m.in. w leczeniu zakażeń bakteryjnych i wirusowych, astmy, nowotworów, stanów zapalnych, chorób serca, nadciśnienia i miażdżycy. Swoje właściwości prozdrowotne rdestowiec zawdzięcza wysokiej zawartości resweratrolu, czyli silnego antyoksydantu. To właśnie dzięki niemu Francuzi cieszą się dobrym zdrowiem i dużo rzadziej cierpią na schorzenia układu krążenia niż inni mieszkańcy Europy. Mieszkańcy Francji spożywają resweratrol głównie z czerwonym winem, które nie powinno być jednak spożywane w nadmiarze, dlatego proponujemy Państwu alternatywne, bogate źródło tego cennego składnika.
Właściwości prozdrowotne:
- działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie
- wpływa korzystnie na naszą odporność ponieważ może – działać przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i – przeciwgrzybicznie
- wspomaga leczenie objawów menopauzy
- pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu LDL we krwi
- zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób cywilizacyjnych -takich jak nadciśnienie, cukrzyca typu 2, otyłość
- działa ochronnie na nasze serce
- odgrywa ważną rolę nie tylko w profilaktyce chorób -nowotworowych ale również w ich leczeniu znane jest jego działanie ochronne na tkankę mózgu, trwają badania nad jego skutecznością w leczeniu choroby Parkinsona, choroby Alzheimer’a i pląsawicy Huntingtona
stosują go pomocniczo osoby zmagające się z boreliozą i schorzeniami autoimmunologicznymi
Składniki: Mielone kłącze rdestowca japońskiego, syn. kłącze rdestowca ostrokończystego (Polygonum cuspidatum) – 100 %
Sposób stosowania: 2 łyżki produktu zalać 2 szklankami wrzącej wody. Odstawić na ok. 30 min. pod przykryciem. Przecedzić. Otrzymany napar wypić w 4 podzielonych porcjach w ciągu dnia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.